Предмет вивчення навчальної дисципліни «Вступ до Іноземної Філології» - спеціально підібраний мовний матеріал, який відображає історію формування англійської мови як основного сучасного засобу міжкультурної комунікації  у процесі політичних, економічних, релігійних соціокультурних та лексикологічних трансформацій англомовного суспільства.

 

Міждисциплінарні зв'язки обумовлені вивченням спеціальних лінгвістичних дисциплін: курси історії англійської мови, лексикології, стилістики, теоретичної фонетики, теоретичної граматики; а також загальнолінгвістичних дисциплін: курси вступу до мовознавства, історії лінгвістичних вчень.

 

Мета і завдання навчальної дисципліни.

 

        Мета: ознайомити студентів з походженням, історією і формуванням англійської мови як основного засобу міжнародної комунікації.

 

Завдання:

  1. Створити у студентів ґрунтовну теоретичну базу про походження, історію та формування англійської мови.
  2. Забезпечити студентам глибоке розуміння граматичних, фонетичних і соціальних процесів формування мови як засобу комунікації.
  3. Ознайомити студентів з видатними творами Середньовіччя та Ренесансу.
  4. Забезпечити засвоєння студентами систематичних знань з основних напрямків іноземної філології як науки.
  5. Ознайомити студентів із зразками національного мовленнєвого етикету, навчити його розпізнавати, перекладати та використовувати у власному мовленні;
  6. Навчити студентів якісно готуватись до семінарських занять та подавати матеріал з теми.
  7. Розвивати практичні навички спілкування різними іноземними мовами.
  8. Розширювати науковий світогляд студентів.