Предметом вивчення навчальної дисципліни є основні технологічні процеси і апарати харчових технологій. 

Метою викладання навчальної дисципліни «Технологічне обладнання харчової галузі» є набуття студентами необхідних знань і навичок щодо конструкції, принципу роботи, умов експлуатації технологічного обладнання харчової галузі та застосування їх у майбутній професійній діяльності.

Навчальна дисципліна «Виробниче навчання» вивчає технологічний процес виробництва кулінарної продукції масового попиту; операції та прийоми обробки продуктів харчування та супроводжувальна нормативно-технологічна документація.

Курс спрямований на формування в студентів безпечних умов життя та діяльності, організацію безпечних умов праці в процесі здійснення професійної діяльності; ознайомлення з алгоритмами надання долікарської допомоги та формування основ застосування рухових технологій в професійній діяльності.

Збереження та зміцнення здоров'я особистості шляхом вдосконалення умов життєдіяльності, засоби долікарської допомоги та профілактики невідкладних станів.

Метою навчальної дисципліни «Теорія і методика навчання (технічні дисципліни)» є формування у майбутніх докторів філософії комплексу знань, умінь, навичок з методики навчання технологічних і технічних дисциплін у вищих закладах освіти.

Метою навчальної дисципліни «Методика викладання технічних дисциплін» є формування у студентів фахових компетенцій з методичних засад вивчення навчальних дисциплін техніко-технологічного циклу для майбутніх учителів трудового навчання і технологій.

Мета вивчення дисципліни полягає у набутті студентом компетенцій, знань, умінь і навичок для здійснення професійної діяльності з урахуванням ризику виникнення техногенних аварій і природних небезпек, які можуть спричинити надзвичайні ситуації та загрози життю; формування у  студентів відповідальності та умінь забезпечити особисту та колективну безпеку.

Вивчення курсу "Хімія (за професійним спрямуванням)" передбачає поглиблення фахових знань педагогів технологічної освіти (середня освіта) у відповідних галузях технологій на сонові фундаментальних природничих дисциплін.

Вивчення курсу "Основи молекулярної технології (за професійним спрямуванням)" передбачає надання студентам професійної освіти теоретичних знань про сукупність процесів та технологічних операцій, які забезпечують одержання новітніх (молекулярних) матеріалів промислового призначеняя, матеріалів доля використання в галузі медицини, харчових продуктів заданої якості; ознайомлення студентів із процесами, що є спільними для технологій різних промислових, медичних та харчових виробництв, а також цілсне уявлення про молекулярні технології продукції в закладах ресторанного господарства та набуття практичних навичок, необхідних для майбутньої виробничої діяльності.

Вивчення курсу "Хімія (за професійним спрямуванням)" передбачає поглиблення фахових знань педагогів професійної освіти у відповідних галузях вирробництва на основі фундаментальних природничих дисциплін.

Вивчення дисципліни  "Цивільний захист" передбачає засвоєння студентами новітніх теорій, методів і технологій з прогнозування НС, побудови моделей їхнього розвитку, визначення рівня ризику та обґрунтування комплексу заходів, спрямованих на відвернення НС, захисту персоналу, населення, матеріальних та культурних цінностей в умовах надзвичайних ситуацій (НС), локалізації та ліквідації їхніх наслідків.

«Методика викладання технічних дисциплін» забезпечує - ознайомлення зі змістом підготовки вчителів у вищих педагогічних закладах вказаного вище профілю і формування знань про наукові основи розробки навчальних планів, програм та методичних посібників; формування умінь планування навчально-виховного процесу у вищих навчальних закладах та створення програмно-методичного забезпечення курсів технічних дисциплін.

«Охорона праці в галузі» передбачає забезпечення гарантії збереження здоров’я і працездатності працівників у виробничих умовах конкретних галузей господарювання через ефективне управління охороною праці та формування відповідальності у посадових осіб і  фахівців за колективну та власну безпеку.

Навчальна дисципліна    розглядає базові концепції, основні заходи, засоби і методи захисту у населення і територій в період надзвичайних ситуацій, а також планування і підготовка до діяльності у період надзвичайних ситуацій.

Розділ орієнтований на вирішення проблеми моніторингу умов праці на робочих місцях та методів нормалізації

Підсумок "Соціально-екологічна безпека життєдіяльності"

Курс орієнтований на вивчення теоретичних основ управління ризиками, основних принципів і методів оцінки величини ризиків, освоєння практичних навичок оцінки ризиків та прийняття рішень в умовах ризику і невизначеності.

В курсі Охорона праці в галузі інформаційних технологій розглядаються питання пов'язані з управлінням охороною праці галузі, аналізом шкідливих та небезпечних виробничих чинників, забезпеченням допустимих санітарно-гігієнічних умов праці та на підприємствах галузі. Значну увагу приділено питанням електро- та пожежної безпеки.