Навчальна дисципліна «Тренінг соціального лідерства» входить до циклу професійної підготовки бакалаврів за спеціальністю «Соціальна робота», освітньою програмою «Соціальна робота». В ході вивчення дисципліни студенти опановують знання про сутність, теорії походження соціального лідерства, його типи, стилі лідерської поведінки, способи реалізації лідерського потенціалу особистості.

Вивчення дисципліни передбачає оволодіння студентами методиками самовиховання лідерських якостей, способами впливу на свідомість і поведінку людини, уміннями і навичками управління групою, здатностями побудови гармонійних міжособистісних взаємин у колективі, готовністю до виконання ролей та уміннями побудови продуктивних соціальних взаємовідносин у суспільстві.

Мета викладання навчальної дисципліни «Тренінг соціального лідерства» полягає у :

формуванні у студентів наукових і професійних знань у сфері соціального лідерства, розвиток лідерської культури майбутнього соціального працівника і освоєння технологій створення і просування особистого бренду соціального лідера, активізація лідерського потенціалу як сукупності умінь самоуправління і управління іншими людьми.

оволодінні студентами загальнотеоретичними основами і методичними засадами тренінгу як лідерського методу розвитку особистості; розвитку лідерських навичок, стилів та засобів управління ресурсами соціальної роботи, вдосконалення особистих навичок спілкування.

забезпеченні здатності студентів, майбутніх фахівців соціальної сфери, реалізовувати цілі, завдання, функції та технології  соціального лідерства.

Викладач: доцент кафедри соціальної освіти та соціальної роботи

Дар'я Дмитрівна Бибик